Skinkeinnbakt breiflabbfilet
Skinkeinnbakt breiflabbfilet
Ønsker du å bruke annen fisk enn breiflabb, kan denne erstattes med annen fersk hvit fisk. Dersom du ikke koker linser til denne retten, er kokt potet en god erstatning. Melkeallergikere må bytte ut smør med melkefri margarin. Oppskrift/foto er hentet fra mat.no.
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
800 g breiflabbfilet
4 skive spekeskinke
1 ss smør el melkefri margarin
1 ts nykvernet pepper
2 stk. gulrot
1 stk. knollselleri (sellerirot)
1 stk. pastinakk evt. dobbelt så mange persillerøtter
2 ss finhakket frisk timian
1 stk. hvitløk
½ dl olivenolje
1 ts salt
½ ts malt pepper

Slik gjør du

1. Skjær breiflabbfileten i ca 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer).
2. Sett ovnen på 220 °C. Skrell og del opp grønnsakene. Del den uskrelte hvitløken i to. Legg grønnsakene og hvitløken i en ildfast form, drypp over olivenoljen, tilsett salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter. Kjenn med en kniv om de begynner å bli myke. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C.
3. Legg fisken med spekeskinke rundt, og fest evt. med en tannpirker for å holde skinka på plass. Brun smøret i stekepanna, legg "biffene" i og brun dem på snittflatene, ca. 1 minutt på hver side.
4. Legg de over grønnsakene i den ildfaste forma, og la dem bli gjennomstekt i ovnen på ca. 120 °C i ca. 20 minutter.
Anrett breiflabben på kokte linser sammen med de ovnsbakte grønnsakene.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com