Fiskekarri med sukkererter og tomater
Fiskekarri med sukkererter og tomater
En velsmakende og sunn fiskemiddag som du lager på en-to-tre. Ønsker du å bruke annen fisk, så går det utmerket. Ved å benytte andre grønnsaker, lager du din egen vri. Karripasta kan kjøpes ferdig, mild eller sterk. Den inneholder en blanding av forskjellige oljer og krydder. Foto/oppskrift; mat.no
Share |

Dette trenger du

400 g breiflabbfilet
2 ss olje til steking
1 stk løk i tynne ringer
3 ts karripasta (inneholder div. krydder+olje)
1 dl vann
1 dl kokosmelk
250 g sukkererter
2 stk tomat
salt og pepper etter smak

Slik gjør du

Skjær fisken i store terninger. Her kan du utmerket godt bruke annen fisk, f.eks. kveite. Brun fisken raskt i olje, ta dem opp og legg dem til side.

Brun løk og karri i olje til løken er gyllen.

Hell på vann og kokosmelk og la løken surre til den er møre.

Rens sukkererter og del dem i to eller tre.

Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Legg dem over i kaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene og fjern frøene. Skjær tomatkjøttet i terninger.

Legg fisk, sukkererter og tomater i karrisausen og la retten surre 3-4 minutter til alt er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper og server ris til.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com