Fiskegrateng med grønnsaker, erter og potetmos
Fiskegrateng med grønnsaker, erter og potetmos
Oppskriften på denne fiskegratengen med grønnsaker, erter og potetmos er fra Oatly. Retten inneholder hverken melk eller gluten, og eggallergikere kan hoppe over eggeplommen i potetmosen. Fotograf er Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
600 g fersk eller dypfryst fiskefilet, f.eks. torsk, kolje, sei
4 dl Oatly iMat Havrefløte
1 dl strøbrød (ev glutenfritt)
1 1/2 dl hakkede urter f. eks dill, persille
1 msk saft av presset sitron(utelates ved allergi)
1 tsk salt
1 krm pepper
1 gulrot
1 pastinakk
1 bit, ca 7 cm purreløk

Potetmos
800 g poteter
1 msk melkefritt margarin
2 1/2 dl Oatly Havredrikk
1 tsk salt
1 krm malt hvit pepper
2 eggeplommer (utelates ved allergi)

Slik gjør du

1. Tin fisken.

2. Skrell og skjær potetene i mindre biter. Kokes i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene. Tilsett margarin og varm Havredrikk. Vispes til luftig mos og smakes til med salt og hvit pepper.

3. Tilsett eggeplommene og bland godt. Fordel potetmosen rundt kanten i en ildfast form.

4. Rør sammen iMat Havrefløte, strøbrød, urter og sitronsaft. Ha på salt og pepper

5. Skrell og skjær gulrøtter og pastinakk i tynne skiver. Skyll, skjær og strimle purreløken. Kok rotgrønnsakene og purreløken ett par min. i en kjele med litt lettsaltet vann.

6. Ta opp grønnsakene og la vannet renne av. Fordel grønnsakene i bunnen på formen.

7. Fordel fisken på grønnsakene

8. Fordel imatblandingen på fisken.

9. Stekes midt i ovnen på 225 °C, ca 20 min til fisken er ferdig og retten har fått fin farge

Server gratengen med grønne bønner og brød

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com