Fisk og grønnsaker i form
Fisk og grønnsaker i form
oppskrift/bilde fra www.alprosoja.com En deilig form med fisk i hvit saus som tåles av deg med melkeallergi / laktoseintoleranse. Soyamelk tilsatt kalk er den melka som ligner mest på vanlig kumelk. Har du melkeintoleranse kan du bytte til laktosefri melk i denne oppskriften.
Share |

Dette trenger du

Saus

1-2ss(30g) melkefritt margarin
2ss mel (20g)(evnt.glutenfritt)
5dl Alpro Soyamelk
Salt
Pepper

2 eggeplommer

 

Grønnsaker

 

 

 

300g små poteter

150g kålrabi

4gulerøtter

100g sukkererter

Fisk

 

 

4 torkefileter (ca 80g pr pers)

 

 

Slik gjør du

Skrubb potetene og kok de i ca 15 min.

 

Smelt margarinen på svak varme, rør inn mel og  rør rundt i 5 min. Ha i soyamelken og kok i 10 min. Rør kraftig hele tiden. Smak til med salt og pepper. Bland eggeplommene med 3ss av sausen. Eggeblandingen has så tilbake i sausen.

 

Del kålrabien og gullerøttene i små biter. Kokes med litt salt i vannet i 6 min. Etter 3 min legges sukkerertene i. Hell av kokvannet.

 

 

Del de kokte potetene i to. Ha salt og pepper på fisken. Legg torskefiletene, grønnsakene og potetene lagvis i en ildfast form. Hell sausen over.

 

Stekes i ovn på 225 C i 12-15min.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com