Eplespette i mikrobølgeovn
Eplespette i mikrobølgeovn
bilde/oppskrift fra www.dansukker.com Mange epleallergikere tåler frukten bedre når den er varmebehandlet, som i denne retten.Maizena er en maisstivelse som også tåles av deg med glutenallergi.
Share |

Dette trenger du

2 epler
1/2 purre
2 ss smør/melkefri margarin
2 ts karri
600 g rødspettefilet
1 ts salt
1 knivsodd nykvernet sort pepper
2 ts Brun Farin
4 ss eplejuice
1 ts maisenna

Slik gjør du

1. Fjern kjernehuset i eplene, og skjær dem i terninger med skallet på.

2. Rens og hakk purren.

3. Legg halvparten av eplene og purren i en form som kan brukes i mikrobølgeovnen. Legg halvparten av smøret i klatter over, og dryss over halvparten av karrien.

4. Tilbered på høyeste effekt i mikrobølgeovnen i 2 min. Rør rundt i blandingen, og gi den 2 min. til i ovnen.

5. Ha salt og pepper på fisken. Strø brun farin over.

6. Rull fisken sammen, og legg den i formen. Ha resten av smøret på i klatter, og strø over resten av karrien. Hell i eplejuicen blandet med maisenna.

7. Tilbered på høyeste effekt i 4–5 minutter. Formen må være tildekket. Ha i resten av løk- og epleblandingen, og kok i 1–2 min.

Server med ris.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com