Bouillabaisse med hvitløkyoghurt
Bouillabaisse med hvitløkyoghurt
Deilig Bouillabaisse serveres med brød som tåles og hvitløkyoghurt. Cøliakere må bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Melkeallergikere må bytte ut matyoghurt med soyayoghurt. Oppskrift/foto er hentet fra mat.no.
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
1 stk. løk
1 båt hvitløk
1 stk. purre
1 ss olje
1 ss hvetemel evt glutenfritt mel 
½ ts gurkemeie
¼ ts kajennepepper
2 ss tomatpuré
1 l fiskekraft
1 stk. laurbærblad
600 g torskefilet
1 ts salt
¼ ts pepper
200 g reker eller crabsticks

Hvitløksyoghurt:
1 ½ dl matyoghurt/soyayoghurt
1 båt hvitløk
2 ss tørket dill
¼ ts malt hvit pepper
¼ ts salt

Slik gjør du

1. Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3 - 4 minutter. Det skal ikke bli brunt.
2. Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper.
3. Rør godt om og rør inn tomatpuré.
4. Hell på kokende fiskekraft, tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca 15 minuttter.

5. Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i suppen i ca 5 minutter.
6. Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper.
7. Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Rør sammen ingrediensene til hvitløksyoghurt og smak til med salt og pepper.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com