Vaniljesaus
Vaniljesaus
Denne vaniljesausen er laget med ekte vaniljestang og uten melkeprodukter. En enklere variant er å kjøpe Freia posesaus med vaniljesmak som blandes med en melkeerstatning som tåles.
Share |

Dette trenger du

5 dl rismelk og vann (eller 2,5 dl Oatly iMad havrefløte og 2,5 dl vann)
1 vaniljestang
25 g sukker
15 g Maisenna
vaniljesukker (smakes til)
0,5 dl Odense Erlet (med litt sukker)
1 knivsodd salt

Slik gjør du

  1. Kok opp melkeerstatningen sammen med snittet vaniljestang, sukker og vaniljesukker
  2. Visp sanmmen maisenna med litt kaldt vann til en jevn masse.
  3. Tilsett maisennablandingen i den varme melken under stadig visping
  4. La det hele koke et par minutter og avkjøl hurtig i kaldt vannbad
  5. Erlet røres inn i sausen med litt sukker når den er blitt kald

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com