Sjokolademousse
Sjokolademousse
Alle liker sjokolademousse. Her har du oppskrifter som passer dersom du får gjester med cøliaki og melkeallergi. Den første oppskriften samt foto er fra mat.no
Share |

Dette trenger du

sjokolademousse ( mat.no) 4 porsjoner
1 plate kokesjokolade som tåles
4 stk. egg
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
4 ss appelsinlikør

Sjokolademousse uten melk  4 porsjoner
100 g mørk sjokolade som tåles
3 egg
100-150 g sukker

 

Slik gjør du

Sjokolademousse (mat.no)
Smelt sjokoladen i vannbad.
Skill eggeplommene fra hvitene. Rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen.
Visp fløte og vaniljesukker til luftig krem. Smak kremen til med likør og bland den med sjokoladekremen.
Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i sjokolademoussen.
Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet 1-2 timer før servering.

Sjokolademousse uten melk
Bland plommen med sukkeret
Smelt sjokoladen i vannbad sammen med litt vann
Bland den smeltede sjokoladen med egg og sukkerblandingen
Visp eggehvitene stive, bland de så forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Settes kjølig et par timer før servering

Sjokolademousse uten melk og egg
Miks banan og kakao med stavmikser
Has over i pene glass

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com