julens sitrussalat
julens sitrussalat
En frisk og god dessertsalat som er ypperlig å servere etter julemiddagen. Har du atopisk eksem kan du reagere på sitrusfrukt, og husk å bruke sjokolade som er uten nøtter og melk dersom du får gjester med allergi mot dette. Foto/oppskrift;mat.no
Share |

Dette trenger du

  • 3 stk. klementin
  • 3 stk. appelsin
  • 4 stk. jordbær
  • 20 g mandelflak. Bytt til greskarkjerner eller pinjekjerner dersom du ikke tåler mandler
  • 4 stk. tørkede dadler i strimler
  • ½ l vann
  • 250 g sukker
  • 2 stk stjerneanis
  • Slik gjør du

    Kok sukkerlake med stjerneanis. Avkjøl. Rist mandelflak raskt i tørr panne. Det vil gi en fin smak. Dypp jordbærene i smeltet sjokolade. Avkjøl. 

    Skjær alt skallet av klementinene og appelsinene. Skjær klementinene i skiver og skjær filetene ut av appelsinene. Hell sukkerlaken over. 

    Anrett på et fat eller på desserttallerkener. Pynt med mandelflak, strimlede dadler og sjokoladejordbær.

    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com