Gratinert rabarbra med kardemomme
Gratinert rabarbra med kardemomme
bilde/oppskrift fra dansukker.com Rabarbra tåles av de fleste, men den inneholder syre som kan forverre atopisk eksem. Til denne retten smaker det deilig med vaniljeis. Melkeallergikere kan kjøpe soyais eller risis på helsekostforretningen.
Share |

Dette trenger du

6-8 skrelte rabarbrastilker
2 ss usaltet smør, evnt margarin uten melk
1 1/2 dl Lys Sirup
1 ss Brun Farin
1 dl mandelspon

Gratineringssaus
1 dl tørr hvitvin
2 eggeplommer
3 ss Melis
2 krm kardemomme
1 ss usaltet smør

Is som tåles til servering

Slik gjør du

1. Sett ovnen på grill og knappe 250 °C. Skjær rabarbraen i 4 centimeter lange biter. Smelt smøret i en panne og strek bitene på svak varme til de blir myke, men uten at de tar farge. Tilsett deretter sirup, brun farin og mandelspon. Rør rundt og sett til side.

2. Hell vin, eggeplommer, melis og kardemomme i en kasserolle. Visp sausen kraftig på svak varme til den skummer. Rør til slutt inn det romtempererte smøret. Fordel rabarbraen på smurte porsjonstallerkener og dekk med saus.

3. Gratiner en kort stund slik at overflaten får en fin farge. Serveres med en kule vanilieis som tåles.
(Retten kan også lages i en stor form)
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com