Fruktsalat
Fruktsalat
oppskrift/bilde fra dansukker.com Bruk de fruktene som tåles, bland sammen etter egen fantasi! Har du allergi mot citrus eller steinfrukter er det lett å finne gode alternativ.
Share |

Dette trenger du

1 1/2 dl eplejuice
1 ss Lys Sirup
ev. 2 ss cointreau

1 grønt eple (uten kjerner)
1 pære (uten kjerner)
1 liten skrelt melon (uten kjerner)
200 g grønne druer,
halverte og uten kjerner
2 skrelte kiwier
sitronmelisse

Slik gjør du

1. Bland juice, sirup og ev. likør i en skål.

2. Skjær eplet og pæren i tynne båter, og bland dem i laken. Skjær kiwien i halvmåneformede skiver og melonen i små biter. Bland frukten i laken sammen med druene.

3. Pynt med sitronmelisse.

Frukten kan byttes ut etter årstid og smak. Om sommeren kan det f.eks. passe bra med jordbær og bananer. Appelsin, druer og ananas harmonerer også godt med jordbær. Man kan også bruke bare melon og bringebær.

Om vinteren, når appelsinene er best, tar man utgangspunkt i dem. Prøv å blande appelsinene med dadler og( hakkede valnøtter), eller bland appelsin, guava og druer. I stedet for likør kan man også bruke fruktkjøttet fra to pasjonsfrukter i laken. Bland sammen fruktene etter din egen fantasi.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com