Cornells vafler-lavkarbo
Cornells vafler-lavkarbo
Cornells melblanding er for deg som lever på en lavkarbo diett og som liker god mat. Melblandingen er uten gluten og skal ikke tilsettes gjær eller bakepulver. Melet inneholder: risflak, amaranthmel og -flak, quinoamel, hirseflak, gresskarkjerner, sesamfrø, solsikkefrø. Utsalgssteder på melet finner du på Cornells egne nettsider
Share |

Dette trenger du

ca.11 vafler
750 gr Cornells melblanding
1ts havsalt
2 ts bakepulver
100 gr fruktose
100 gr smeltet soft spesial blå pakning
4 egg
4 ss rapsolje
1 liter rismelk

Slik gjør du

1.Kjør melblandingen i hurtigmikser slik at frøene blir mer knust, du kan også velge å ikke gjøre det, men hvis du har barn i huset som skal spise vaflene vil de nok like det best med knuste frø;)

2.Bland egg og fruktose og ha i rismelken og smeltet smør og pisk dette godt.

3.Bland alt det tørre og bland dette godt i melkeblandingen og la det stå og svelle i 10 min.

4.Sett på vaffeljernet og ha det på middels temperatur om du har det. Ha en stor god øse slik at vaflene blir litt tykke og gode. Vaflene stekes i 2-3 min på middels varme og det varierer på hvilket jern du har, så følg med på temperaturen. Det er viktig at vaflene blir gjennomstekt , derfor må du steke dem i 2-3 min.

Disse vaflene er veldig sunne og gode og ett flott alternativ til de som ikke kan ha melk , sukker og/eller gluten og ellers til alle de som ønsker å leve sunnere. Karbohydratene i denne oppskriften er langsomme og de holder blodsukkeret mer stabilt .

Tåler du ikke fruktose (OBS: candidaallergi) bruk andre trygge søtningsmidler du tåler.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com