Champagnemouss
Champagnemouss
Champagne og nyttår hører sammen. Hva med å prøve denne festdesserten på årets siste dag! Foto/oppskrift fra mat.no
Share |

Dette trenger du

4 personer

5 stk. gelatinplater
4 stk. egg
250 g sukker
1 ½ dl limesaft /-jus
1 ½ dl champagne eller annen musserende vin
finrevet skall av ca. 1 stk. lime til pynt

 

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
Ha i limejuice og champagne under forsiktig omrøring
Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet
Hell 1/2 dl kokende vann over og rør til all gelatinen er oppløst
La moussen begynne å stivne litt, rør om og fyll i porsjonsskåler

Sett kaldt til servering

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com