Valnøttbrød
Valnøttbrød
bilde/oppskrift fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

7 1/2 dl vann
1/4 dl olje
50 g gjær
2 ss Lys Sirup
1/2 ss grovt salt
100 g valnøttkjerner
2 dl (110 g) rugmel
14 dl (815 g) hvetemel

Slik gjør du

1. Varm vannet og oljen (37C for ferskgjær, 40C for tørrgjær) Løs opp gjæren i vannet.

2. Bland i sirup, salt og grovhakkede valnøttkjerner.

3. Rør melet inn i deigen til den slipper bollen.

4. La deigen heve i 40 min.

5. Elt deigen, del den i 3, og form delene til runde brød.

6. Legg brødene på en bakeplate med bakepapir. Snitt dem på overflaten. La dem etterheve i 30 min. Sett stekeovnen på 200 °C.

7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 30–40 min., til de er gyllenbrune.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com