Speltbrød med frukt
Speltbrød med frukt
Spelt er ”urhveten” som ikke er behandlet. Den har en saftig og nøtteaktig smak som forsterkes av havremelken. Den tørkede frukten gir en svak sødme til brødet.Oppskrift fra Oatly og foto av Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

4 brød
50 g gjær
1 liter Oatly Havremelk, 37°C
7 dl speltmel
2 l hvetemel
150 g tørket frukt i strimler, f ex dadler og aprikoser, gjerne økologiske
1 ts salt
1 sammenvispet egg til pensling (hvis det tåles)
flaksalt

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175°C.
2. Smuldre gjæren i en bakebolle og spe med Oatly Havremelk.
3. Rør til gjæren har løst seg opp.
4. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
5. Tilsett melsortene, frukt og salt mens maskinen går eller elt for hånd til en smidig deig.
6. La deigen heve under et klede i 1 time.
7. Elt deigen og forme til 4  brød som legges på steikeplate med bakepapir.
8. La etterheve i ytterligere 30 minutter.
9. Pensle med sammenvispet egg og strø på litt flaksalt.
10. Steikes i ca 25 minutter.
11. Avkjøles på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com