Skilpadder og krokodiller
Skilpadder og krokodiller
Bak ut krokodiller og skilpadder sammen med barna. Kreativt og morsomt, og en liten variasjon fra hveteboller. Foto/oppskrift; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 7 dl skummet melk/lettmelk eller havremelk
  • 750 g hvetemel
  • 250 g sammalt rug, fin
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 pk. gjær
  • 100 g smør eller melkefri margarin
  • Tips; Reagerer du på kumelk, er havremelk et gost alternativ, den smaker temmelig likt vanlig melk. Husk å tilsette litt ekstra salt dersom du bruker "melange margarin uten salt og melk"

    Slik gjør du

    Mål opp melken og ha i bakebollen. Del smøret/margarinen opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland resten (mel, sukker, salt og gjær) i bakebollen. Bland alt sammen til en smidig deig (i maskin på middels hastighet i 5 minutter). Tilsett smøret/margarinen når deigen nesten er ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.

    Legg et kjøkkenhåndkle og en plastpose over bakebollen. La den hvile og heve seg i en time. Del deigen opp i biter, og form deigen til en stor eller flere små skilpadder eller krokodiller.

    Legg kjøkkenhåndkleet og plastposen over skilpaddene og krokodillene og etterhev dem i 20-30 minutter. Sett ovnen på 230 °C. Pensle skilpaddene med melk eller egg når de er ferdig hevet og klare til å puttes i ovnen. Stek skilpaddene i ca 20 minutter, til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com