Saftig, godt brød
Saftig, godt brød
Et ekstra saftig og sunt brød med frø. Foto/oppskrift; opplysningskontoret for frukt og brød
Share |

Dette trenger du

Deig 1:

  • 4 dl vann
  • ½ dl appelsinjuice
  • 260 g sammalt spelt, fin
  • 260 g sammalt spelt, grov

Deig 2:

  • 1,5 dl vann
  • 500 g siktet speltmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 pk. tørrgjær

sesamfrø/vamluefrø

Slik gjør du

2 brød i 2-liters former.

Bland sammen ingredienser til deig 1 i 6 minutter på laveste hastighet med en kjøkken maskin. Den vil bli klissete. Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og/eller plast, og la den stå på benken i 30 minutter. Deretter tilsettes alle ingredienser til deig 2 i samme bakebolle som deig 1. Kjør deigen i 6 minutter i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil fortsatt være klissete.  La deigen stå lunt i 45 minutter under et kjøkkenhåndkle og/eller plast. Etter 45 minutters hviletid deles deigen i fire like store deler. Form disse til store boller, og la dem hvile i 5 minutter.

Smør brødformene. Form deretter bollene til små brød, og pensle dem med vann. Brødene kan dyppes i eksempelvis sesamfrø eller vamluefrø. Sett to små brød i hver brødform. Begge formene settes tildekket på et lunt sted i ca. 35-40 minutter. Sett stekeovnen på varmluft og 225 ºC.

Når brødene er ferdig hevet lager du forsiktig et eller flere snitt med en skarp kniv i brødene.

Stekes på 225 ºC i ca 25-30 minutter. Ha brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com