Muslirundstykker med tørket frukt
Muslirundstykker med tørket frukt
Saftige og smakfulle rundstykker med gresskarkjerner og tørket frukt. Smaker godt til syltetøy eller en god ost. Foto/oppskrift; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 3,5 dl vann
  • 300 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 100 g sammalt hvete, grov
  • 50 g gresskarkjerner + ekstra til å strø over før steking
  • 10 g havsalt
  • 25 g gjær
  • 50 g hakkede svisker
  • 50 g hakkede aprikos

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 min på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 7 min. Nå tilsettes resten av vannet, litt etter litt. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate. La deigen hvile i ca. 1 time.

Del deigen i tre like emner og form til runde boller. Del hver bolle i fire like deler. Pensle med vann og dypp rundstykkene i gresskarkjerner. Sett dem på en stekeplate og hev til dobbel størrelse. Stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com