Hveterundstykker med hatt
Hveterundstykker med hatt
Av og til er det lov å unne seg det beste uten å tenke på innhold. La deg friste av ferske delikate hveterundstykker. Oppskrift/foto; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 3,5 dl vann
  • 500 g hvetemel
  • 10 g havsalt
  • 25 g gjær

litt rugmel til å strø over før steking

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene, men spar 1/2 dl av vannet til senere. Kjør deigen i kjøkkenmaskin med elteklo i ca. 4 minutter på sakte fart. Deretter økes hastigheten i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten vann litt etter litt, mens maskinen går. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. La den hvile i ca. 1 time.

Del deigen i ti like emner. Del emnene i en stor og en liten bit, og trill begge til runde kuler. Kjevl det lille emnet flatt. Denne biten skal bli «hatten» på rundstykket. Legg hatten over det store emnet og trykk ned i midten med tommelen. Ha godt med mel under rundstykkene. Snu rundstykket, og la det heve med hatten ned. Hev til dobbel størrelse.

Når rundstykkene er ferdig hevet snus de og settes på en plate med bakepapir. Strø rugmel over før de settes inn i midten av ovnen og stekes ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com