Grønne bagetter
Grønne bagetter
bilde/oppskrift fra dansukker.com. Baguettene kan serveres til varm suppe, salater og gryteretter.
Share |

Dette trenger du

6 dl fingervarmt vann
2 ss olje
50 g gjær
2 ss Sukker
2 ts salt
ca. 13 dl (ca. 800 g) hvetemel

Fyll
100 g margarin uten melk (mykt)
1 dl hakket persille
1 dl hakket purre
2 ts tørket eller 3 kvister friskhakket estragon

Slik gjør du

1. Hell det fingervarme vannet i en bolle, og bland det med oljen. Løs opp gjæren i vannet.

2. Tilsett sukker, salt og mel litt etter litt. Elt deigen til den er smidig. La den heve i 40 min.

3. Ta deigen opp, strø mel på bordet, og elt deigen blank og smidig.

4. Del deigen i 6 like store deler. Kjevle deigen ut til avlange deigplater (ca. 30 cm).

5.Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Spre 1/6 av fyllet ut på hver deigplate.

6. Rull deigen sammen, og legg rullene på 2 plater med bakepapir. La rullene heve i ½ time.

Sett stekeovnen på 250 °C. Stek hver plate i 15 min., til bagettene har fått en gyllen farge.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com