Fine Påskeharer
Fine Påskeharer
Påskeaften er en god anledning å nyte påskeharer i alle varianter. Disse påskeharene av deilig hvetedeig er en artig vri, og smaker veldig godt. Foto/oppskrift; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

100 g smør eller melkefri margarin
3 dl melk / havremelk
1 pk. gjær
250 mg safran eller 1 ts gurkemeie
1 l hvetemel
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
½ ts salt

Tips; Dersom du reagerer på vanlig melk, er havremelk et godt alternativ. Den smaker temmelig likt kumelk. Husk å tilsette litt ekstra salt dersom du bruker "melange margarin uten salt og melk"

Slik gjør du

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha safran (gurkemeie) i melkeblandingen og bland til krydderet er løst opp. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter). Del deigen i 24 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører.

Sett harene til etterheving (20-30 minutter).

Pensle harene med egg (pensle med melk som tåles dersom du reagerer på egg) og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 min. Avkjøl dem på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com