Tortilla
Tortilla
Tortillalefsene smaker best når de er hjemmelaget, og kan fylles med det du liker best!
Share |

Dette trenger du

12 stk
2 dl maismel

1,5 dl boghvetemel

1,5 dl soyamel

0,5 ts bakepulver

0,5 ts havsalt

2 ss olje

1,5 dl vann

1 dl mais

1 ts hakket chili  

Slik gjør du

  1. Bland alle mel-sorter, bakepulver, chili og salt i en bolle
  2. Tilsett olje og mais og rør sammen
  3. Hell på vann og arbeid deigen sammen slik at den blir smidig
  4. Del deigen i 12 like store deler og rull til boller. La hvile under klede i 20 minutter
  5. Kjevle ut bollene på bord som er strødd med maismel. De skal bli 15-16 cm i diameter
  6. Varm en tørr stekepanne (eller takke) og stek brødene i 2 minutter på hver side. Dersom det blåser opp bobler, trykker du de ned med stekespaden
  7. Legg de ferdige tortillaene oppå hverandre med et kjøkkenklede over, etter hvert som de stekes ferdige, så holder de seg varme
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com