Scones
Scones
bilde/oppskrift fra dansukker.com I den opprinnelige oppskriften fra dansukker er det brukt smør og melk. For melkeallergikere er det lett å bytte ut smøret med melkefritt margarin som fås i de fleste matbutikker. Melken byttes til havre, ris, soyamelk eller vann.
Share |

Dette trenger du

4 dl hvetemel
1/2 ts salt 
1 1/2 ts bakepulver
50g. melkefri margarin
2 dl melk som tåles
1 ss Lys Sirup

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 250 ºC.

2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Finfordel margarinen i blandingen.

3. Hell i "melk" og sirup, og kna sammen til en deig.

4. Del deigen i 2 stykker som klappes ut til runde, ganske tykke kaker.

5. Legg kakene på en stekeplate med bakepapir. Skjær hver kake i fire stykker. Stikk hull i dem med en gaffel.

6. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Spises nystekte med smør som tåles og for eksempel eplemos.
2 kaker , 8 stykker

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com