Kanelboller-glutenfrie
Kanelboller-glutenfrie
Her er det brukt Jyttemjøl fra Holmen Crisp. Melet er laget spesiellt for deg med hvetemelsallergi eller cøliaki. I oppskriften er det penslet med egg. For eggallergikere vil det være naturlig å pensle med vann, melk eller spraye med formfett. Oppskriften/ bildet er fra Holmen Chrisp sine nettsider
Share |

Dette trenger du

  • 1 kg Jyttemjøl
  • 2 dl sukker
  • 2 pk gjær(tørrgjær)
  • 1 ts salt
  • 150 gr smeltet smør/melkefri margarin
  • ca. 1 l lunken melk som tåles

 

Fyll

 
  • smør, kanel, sukker
  • Pensling: (1 – 2 egg)

Slik gjør du

  1. Ha væsken i det tørre,
  2. eltes i kjøkkenmaskin til det er godt blandet.
  3. Heves på lunt sted ca. 20 – 30 minutter.
  4. Smøres med smør og dryss på kanel og sukker.
  5. Rulles sammen som en pølse.
  6. Deles opp i passe store boller, som legges i papirformer.
  7. Pensle med egg og dryss på perlesukker.
  8. Settes i kald ovn.
  9. vnen settes på 250 grader.
  10. Stekes ca. 10 minutter.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com