Glutenfrie fastelavensboller med kesam
Glutenfrie fastelavensboller med kesam
De glutenfrie bollene inneholder kesam, som er en mager ferskost. Det gjør at de holder seg saftigere og smuler mindre. Kesam inneholder 4,8 gram laktose pr 100 g., omtrent det samme som i H-melk. Så laktoseintolerante vil ikke tåle disse bollene. Heller ikke melkeallergikere. Oppskrift/foto; Tine.no
Share |

Dette trenger du

16-20 boller

3 dl Kesam Original

3 dl varmt vann

2 ss fiberhusk

70 g jyttemel

500 g Semper lyst glutenfritt mel

50 g gjær

6 ss smeltet Tine meierismør

1/2 ts salt

1 1/2 dl sukker

1 ts kardemomme

 

Vaniljefyll til boller

3 dl Tine Kremfløte

3 dl Piano Vaniljekrem

 

Dryss

3 ss melis

 

Tips

Legg til 1 egg og 1 ts bakepulver for å få enda saftigere boller

Fastelavensboller (med hvetemel)

Slik gjør du

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter Semper, fiberhusk og Jyttemel. La deretter kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter
  2. Trill ut deigen med olje på hendene. Eller enda bedre, bruk pudderfrie hansker, med litt olje på 
  3. Legg boller på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter
  4. Forvarm stekovnen til 225 C
  5. Pensle med egg hvis det tåles. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to
  6. Visp kremfløten stiv og bland den med vaniljekremen. Legg kremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastlavensboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com