Fastelavensboller
Fastelavensboller
Oppskrift og bilde er hentet fra mat.no. Disse nydelige fastelavefnsbollene kan lages uten egg og melk. Det finnes gode kremfløteerstatninger på markedet, som ikke lenger er så vanskelig å få tak i.
Share |

Dette trenger du

10 boller
3 ½ dl melk
100 g smør
50 g gjær
1 l hvetemel
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme

Kremfyll:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
0,5 ts vaniljesukker

Fastlavensboller uten melk
Bruk oppskriften over men bytt til melkefritt margarin.
Øk sukkermengden til 1,5dl .
Husk å tilsette litt ekstra salt dersom du bruker "melange uten salt og melk".
Melken kan byttes til vann eller annen melk som tåles.


I stede for pisket kremfløte kan Odense Erlet, havrefløte eller soyafløte benyttes. Eller man kan lage en enkel vaniljekrem av en pose med vaniljekrem som piskes med melk som tåles. Se mer under erstatningsprodukter

Fastelavensboller uten gluten

 

Slik gjør du


1.Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.

2.Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller. Bollene etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7-15 minutter.

3.Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.

4.Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og pisk til krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

5.Skjær toppen av bollene og legg på kremen. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com