Aprikosboller med mandel
Aprikosboller med mandel
Dette er en perfekt bolle som verken trenger smør eller pålegg for å smake godt. Utmerket til kaffen eller som et lite mellommåltid før eller etter trening.Aprikosbollene er laget med havremelk fra Oatly som er uten melkeprodukter og gluten. Har du allergi mot mandler, kan disse erstattes med gresskarkjerner. Foto; Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

50 g gjær
5 dl Oatly Havremelk
1/2 dl flytende matolje
2 egg
1 dl tørkede aprikoser hakkes
1/2 dl hakkede mandler/hakkede gresskarkjerner
1/2 ts salt
2 dl sammalt hvetemel
ca 12 dl hvetemel
sammenvispet egg til pensling(dersom det tåles)

Slik gjør du

1. Smuldre gjæren i en bakebolle.
2. Varm melken til den er lunken (ca 37 C). og tilsett gjær
3. Tilsett egg, matolje, aprikoser, mandel, salt og det meste av melet.
4. Arbeid deigen smidig.
5. Tilsett så mye mel at deigen slipper bakebollen.
6. La deigen heve 30-60 minutter.
7. Ta opp deigen på melet bakebord. Forme til 20 runde boller og legg på en stekeplate med bakepapir.
8. La bollene etterheve ca 20 minutter.
9. Pensle bollene med sammenvispet egg (dersom du tåler det).
10.Stekes i ca 10 minutter på 225 C. Avkjøles på rist.

Kald eller lunken?
Med lunken Havremelk som deigvæske trenger deigen kun å heve i en halvtime. Hvis du bruker kald Havremelk tar det omtrent dobbelt så lang tid.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com