Apfelstrudel glutenfri
Apfelstrudel glutenfri
Oppskriften på glutenfri Apfelstrudel har vi fått fra Kolibri forlag. Med et deilig fyll av epler, rosiner, mandler og kanel får du en deilig godbit til kaffekosen. Server gjerne med iskrem eller litt pisket krem til.
Share |

Dette trenger du

2 egg
1 ts salt
3 ss olje
3 ss fløte
300 g Toro kakemiks, Semper eller Finax melmix

Fyll
800 g epler
100 g rosiner
100 g mandler
2 dl sukker
2-3 ts kanel
100 g glutenfri brødrasp
100 g smør eller margarin
egg til pensling

Slik gjør du

Pisk egg sammen med salt, olje og fløte.

Bland inn melet. Elt den til en smidig deig og legg den i kjøleskapet innpakket i fuktig klede i ca 40 minutter.

Gi rosinene et oppkok og la dem dryppe godt av seg. Skrell eplene, skjær dem i små terninger eller riv dem grovt. Hakk mandlene.

Bland rosiner, mandler, epler, sukker og kanel, glutenfri brødrasp og smør eller margarin.

Kjevle deigen tynt ut til rektangel på et melet håndkle. Fordel fyllet over deigrullen og rull den så tett som mulig med håndkleet til en rullade.

Lukk endene så fyllet ikke flyter ut. Løftes i håndkleet over på stekeplaten, slik at skjøten kommer ned. Pensles med sammenpisket egg.

Stekes i 30 - 40 minutter på 200 C

Tips
Kan serveres lunken med iskrem som dessert eller med stivpisket krem.

kilde
www.kolibriforlag.no

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com