Hva er allergikokken.no?

Allergikokken er til for å gjøre det lettere å lage spennende mat for mennesker med matallergi eller matintoleranse. Ideen ble født da Hilde Brenne Rugås skjønte hvor vanskelig var å finne riktig mat til en allergiker i hennes familie. Hun opplevde feil merking, dårlig utvalg og begrensninger i stedet for muligheter og dette førte til at Allergikokken så dagens lys i 2007.


Nesten 2 millioner nordmenn mener at de har en eller annen form for matallergi.  At det da er så stor mangel på informasjon og oppskrifter på mat tilpasset denne gruppen er et stort problem.

 

Hva vil Allergikokken?

Målet til Allergikokken er å gjøre hverdagen lettere og sikrere for hjem med allergikere. Alle ingrediensene er grundig sjekket ut for de mest kjente allergifremkallende stoffene etter produsentenes opplysninger. Vi har ikke mulighet for egen testing eller å på egen hånd garantere at produktene er helt uten enhver allergifremkallende virkning, ofte fordi produsenter endrer delvis på produktinnholdet. Derimot satser vi på å være en snarvei til gode oppskrifter og være en nyttig kanal for trygg og god mat til både fest og hverdags.


Allergikokken.no har fått tillatelse til å bruke oppskrifter og bilder fra mat.no, MixWellOatly, Holmen Crisp, Dansukker, Mills, Prior,
Alpro Soya
, Kolibri forlag, Opplysningskontoret for brød og korn , og kokeboken 100 % Naturlig

 

Om Sjokoladekaken og Gulrotkaken

Allergikokken har utviklet og produserer en sjokoladekake og en gulrotkake laget for allergikere. Sjokoladekaken Hilde er i salg over hele landet. Her er informasjon om Sjokoladekaken Hilde. Gulrotkaken kom på markedet rundt mai 2012, og finnes også over store deler av landet


Om oppskriftene

Oppskriftene hos Allergikokken er både standard oppskrifter uten de vanligste allergenene, men det er også retter som inneholder spesialprodukter som f. eks glutenfritt mel, eggerstatningspulver eller soyafløte.

På tross av arbeidet for å få sikre oppskrifter kan det dukke opp feil, og hvis du finner noe som ikke stemmer ber vi deg ta kontakt!

Kan inneholde spor av...

Produsentene sikrer seg svært ofte med å sette "kan inneholde spor av..." på produktene sine. Størsteparten av alle allergikere vil tåle å få i seg eventuelle spor av melk, egg, nøtter etc. De som er svært, svært allergiske må være ytterst forsiktige ved bruk av råvarer, og lese nøye på innholdsfortegnelsen. I oppskriftene til Allergikokken har vi ikke tatt hensyn til "kan inneholde spor" betegnelsen. Rett og slett fordi dette står på nesten alle produkter, og fordi vi ikke ønsker å sette begrensninger for den største gruppen allergikere.


Redaktør, Allergikokken.no;

Hilde Brenne Rugås
Øvre Stokkavei 19
4023 Stavanger
Tlf: 92 66 64 86

hilde.rugaas@gmail.com

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com