Fransk løksuppe
Fransk løksuppe
De fleste med laktoseintoleranse vil tåle faste hvite oster som Norvegia, Jarlsberg, Gouda, Edamer og Ridderost. Melkeallergikere kan erstatte osten med soyaost. Husk at norsk loff som oftest inneholder melk. Husk å sjekke innholdsfortegnelsen ! foto/oppskrift fra mat.no
Share |

Dette trenger du

4 stk. løk i skiver
2 ss smør som tåles 
2 ss olivenolje
2 ½ ss hvetemel (ev. glutenfritt)
1 ½ l kjøttkraft eller buljong
ca. 1 ts salt
ca. 1 ts pepper
4 skive loff som tåles
50 g reven hvitost / soyaost for melkeallergikere

Slik gjør du

Margarin og olje blandes i varm panne.
Løkskivene freses til de er gyldne og møre.
Rør i melet og spe med kraften.
La suppen koke 8-10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler.
Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen.
Skålene settes inn i ovn ved 250 °C.
Beregn ca. 10 minutter.
Suppen serveres rykende varm.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com