Tilbake

Hurra en allergisk gjest!

Sveriges hotell og restaurantforening tilbyr nå i samarbeid med Sveriges astma-og allergiforbund en utdannelse som kan gi restauranter et allergisertifikat.

kokk

Salat og kjøtt var det eneste som var igjen på menyen for en melkeallergiker som besøkte en restaurant i Borås. Dessuten var det usikkerhet i personalgruppen om det var melk i smøret som ble brukt til å steke med. På Mc Donalds var det vanskelig å få ut en allergiliste, og på Jenssens Bøffhus fikk reporteren ut en produktliste, men den var på dansk.

Nesten 40 % av svenskene lider av en eller annen form for allergi, men nå skal  restaurantene skjerpe seg. Fra og med september tilbys en utdannelse som kan gi restauranten et allergisertifikat. Svenskene er først ute i europa med et slikt tilbud. Zlatan Hukic som er kokk på en restaurant i Borås, får nesten hver dag spørsmål om allergier. Han synes at kravene til svenske kokker burde skjerpes.

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com