Tilbake

Farlige matdietter for barn

  Vi er veldig bekymret, dette er i ferd med å ta helt av, sier overlege Ragnhild Halvorsen på Voksentoppen senter for astma og allergi. Hun møter stadig friske barn som likevel går på strenge dietter. En doktoravhandling i Oslo viser at et av fem barn går på diett uten å trenge det.

Mange av barna går på svært strenge dietter, der de ikke spiser matvarer som inneholder mel, gjær, melk og sukker. I verste fall kan dette bli farlig og føre til både underernæring og feilernæring, sier Halvorsen. Hun synes også det er svært alvorlig at friske barn blir sykeliggjort, og påpeker de sosiale konsekvensene for barn som må ha egen mat i bursdager osv. Vi har gjort en undersøkelse av 100 barn som er henvist til oss, og som alle gikk på diett, forteller Halvorsen. Hele 89 prosent kunne begynne å spise normalt igjen. Når du tenker på at hit kommer de som virkelig skal være syke, forteller det mye om hvor mange barn dette gelder.

 

Les mer på tv2/nettavisen

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com