mat og eksem

Mat og eksem
Histaminrik mat
Histaminfrisettende mat
Annen mat som kan forverre eksem

Dersom man har allergi mot en eller flere matvarer er det ikke uvanlig å reagere med eksem når man spiser noe av det man ikke tåler. I barneårene er det f.eks mange som reagerer på melk og egg. Man kan også reagere på histaminrike eller histaminfrisettende mat.  Man kan reagere på mat som er for fet, for mye sukret, saltet eller krydret, røkt mat og svidd mat. Det er ikke snakk om allergi men oppbluss av eksem pga lav toleranseterskel. Kakaopulver og alle typer bønner inneholder nikkel som kan gi eksem for de som reagerer på nikkel i mat.

Histaminrik mat

vellagret ost
vellagret ost
gjær
gjær
sardiner
sardiner
ansjos
ansjos
tunfisk
tunfisk
makrell
makrell
skalldyr
skalldyr
tomat
tomat
spinat
spinat
svinelever
svinelever
salami
salami
uer
uer

Histaminfrisettende mat

jordbær
jordbær
sjokolade
sjokolade
tomat
tomat
stekeskorper
stekeskorper
brunost
brunost

Annen mat som kan forverre eksem

vin
vin
øl
øl
sukker
sukker
fet mat
fet mat
appelsiner
appelsiner
sitron
sitron
e-stoffer
e-stoffer
kiwi
kiwi
løk
løk
purre
purre
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com