Hva er allergikokken.no?

Allergikokken.no er etablert for å gjøre det lettere å lage spennende mat for mennesker med matallergi / matintoleranse.

Nye allergier vil ramme Danmark

Globalisering og endrede kostvaner gir Danskene nye allergier, uttaller professor og overlege Carsten Bindslev-Jensen fra Allergisenteret ved Odense universitetsklinikk.

 

Allergiske reaksjoner på sesam øker

Årsaken er blant annet endring av spisevaner. Tilsetning av mer sesam i maten har ført til økt forekomst av atopisk allergi mot sesam, og det dreier seg ofte om ganske alvorlige reaksjoner.

Driver du en restaurant?

Se denne filmsnutten som fokuserer på hvorfor du bør tilby mat tilpasset personer med allergier eller matintoleranse. Filmen viser også betydningen av god service. Filmen varer i 5 minutter.

 

Abonnér på nyhetsbrev

 
Ditt navn:
Din e-post:
Melding:
Kode:
Skriv inn koden ovenfor

Allergikokkens ansvar

Allergikokken har som mål å gjøre hverdagen lettere og sikrere for husholdninger med allergikere. Alle ingrediensene i oppskriftene du finner her er grundig sjekket ut for de mest kjente allergifremmende stoffene etter produsentenes opplysninger. Allergikokken har utover dette ingen mulighet til egen testing eller på egen hånd å garantere produkter helt fri for enhver allergifremkallende virkning. Produsenter kan f.eks. også endre innholdet i sine produkter uten at vi registrerer det. Alle som lager mat for allergikere må derfor fremdeles selv aktivt kontrollere at maten de anvender er uten betenkelige stoffer. Allergikokken kan allikevel være en snarvei til de beste produktene og være nyttig for trygg og god mat både til hverdags og til fest. Dersom du oppdager feil i oppskrifter eller i opplysninger generellt, vær vennlig å ta kontakt med allergikokken!

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com