gluten i mat

INNEHOLDER GLUTEN       GLUTENFRIE INGREDIENSER

bygg amarant lakrispulver
cous-cous animalsk fett lakrisrot
dinkelhvete arrowrot lakrisrotekstrakt
durumhvete bakepulver linfrø
fullkornmel bokhvetemel linser
grynmel bønner lønnesirup
grahammel(vanlig) carob mais
havre e-stoffer maltodextrin
havrekli emulgeringsmel maltarom
havrekorn enzymer maltose
havremel farin maltsukker
hvete                                                                 
fruktkjernemel polentagryn
hvetekim fortykningsmiddel potetfiber
hveteprotein glukose potetmel
hvetesirup glukosesirup av hvete prekokt rismel
kamut(egyptisk hvete) glutamat puffet ris
kavring glutaminsyre quinoamel
kim glutinous(ris) ris/villris
kli glykose risbakemel
korn glykosesirup(alle typer) rismel
kruskablanding glyserol soyagryn
malt guarnkjernemel soyamel
maltekstrakt guargum sorghummel
maltsirup havre(glutenfri havre) sesamfrø
nudler hirse solsikkefrø
puffet havre humle sukker
puffet hvete hvetedekstrin tapioka
rug hvetefiber(stengelen fre planten) tarakjernemel
rugmel

hvetestivelse(inneholder inntil 200 ppm
gluten og kan brukes av de aller fleste
cøliakere)

teff
rugmalt hvetegress valmuefrø
semulegryn husk(psylliumfrøskall) vaniljesukker
spelt johannesbrødkjernemel vegetabilsk fett
spelthvete kakao
strøkavring kakaomasse/smør
strømel kastanjemel
tritikale kostfiber(produsenten opplyser dersom
kostfiber er fra glutenholdige ingredienser)
ølgjær klumpforebyggende middel
krydder

 

gluten i mat

Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com